BiGG Yatırım Programı olarak adlandırılan “TÜBİTAK 1812 - Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı”, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, girişimcilerin fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerini desteklemektedir. BiGG Yatırım Programı girişimciliğin özendirilmesini ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda BiGG Yatırım Programının 2024 yılı birinci çağrısına TÜBİTAK tarafından çıkılmıştır.
TÜBİTAK BiGG başvurularını birinci aşama uygulayıcı kuruluşlar üzerinden kabul etmektedir. BiGG Anadolu, Kapadokya Teknopark ve Van Teknokent ortaklığı ve toplamda on beş kuruluşun iş birliği ile oluşan ve TÜBİTAK tarafından yetkilendirilmiş bir uygulayıcı kuruluştur. BiGG Anadolu programı kapsamında girişimci adaylarının başvuruları kabul edilmeye başlanmıştır. Program kapsamında; girişimcilerin iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilmesi, seçilen iş fikirlerinin bir hızlandırıcı program dahilinde doğrulanması ve TÜBİTAK’a ikinci Aşama başvurusu yapacak iş planlarının belirlenmesi faaliyetleri yürütülecektir.
KİMLER BAŞVURABİLİR?
Programa başvuru tarihi itibarıyla üniversitelerin;
- Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
- Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi, aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde Programa başvurabilecektir;
- Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 veya 1812 Programları 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
- Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.
ÇAĞRI TAKVİMİ
Son Başvuru Tarihi |
15 Şubat 2024 17:00 |
YATIRIM MİKTARI
Birinci aşama sonunda hazırladığı iş planı uygulayıcı kuruluş tarafından onaylanan girişimciler, Programın ikinci aşama başvurusunu TÜBİTAK’a yapacaktır. İş planları, TÜBİTAK tarafından oluşturulacak uzman panellerinde değerlendirilecektir. Ayrıca TÜBİTAK BİGG Fonu da değerlendirme sürecine katkı sağlayacaktır. Değerlendirme sonucunda iş planları içerisinden Mükemmeliyet Mührü alması uygun bulunan girişimcilerin kuracakları şirketlere TÜBİTAK BiGG Fonu, %3 hisse karşılığında 900.000 TL yatırım yapacaktır.
NEDEN BiGG ANADOLU?
BiGG Anadolu programına başvuru yapan ve seçilen girişimcilere aşağıdaki hizmetler başvuru süreci boyunca tamamen ücretsiz olarak temin edilecektir.
- Kolay Başvuru ve Online Katılım: BiGG Anadolu’ya web sitemiz üzerinden online olarak çok kolay başvuru yapılabilmektedir. BiGG Anadolu süreçleri ister yüz yüze isterse uzaktan katılıma uygun olarak tasarlanmıştır.
- Eğitimler
- Girişimcilik Eğitimleri
- İş Fikri Bulma ve Doğrulama Eğitimleri
- Mali ve Fikri Mülkiyet Konulu Eğitimler
- İş Planı Hazırlama Eğitimleri
- Mentorluk
- Tüm girişimcilere birebir mentorluk sağlanacaktır. Mentorlar girişimcilerin ihtiyaçlarına göre belirlenecektir.
- İş Planı Yazım Desteği
- Girişimciler kendi iş planları kendileri yazacaktır ancak iş planı yazım süreci BiGG Anadolu mentorluğunda gerçekleştirilecektir.
- Kuluçka Ofis Desteği
- Talep eden girişimcilere başvuru süreci boyunca proje faaliyetlerinde kullanılması maksadı ile ücretsiz olarak çalışma alanı tahsis edilecektir.
- Hızlı Prototipleme Merkezi Desteği
- Girişimcilerin ihtiyaçlarına binaen Labadokya ve Lab One hızlı prototipleme merkezleri ücretsiz destek sunacaklardır.
- Büyük Sanayi Kuruluşları Tarafından Proje Hazırlık Süreci Desteği: Pasha Balon, KeepNet Labs, Ertuğrul Tarım, Hydra Biyoteknoloji, Kebitech gibi firmalar ihtiyaç halinde girişimcilere teknik mentorluk sağlayacaktır.
- Destek Alan Girişimcilere Kapadokya Teknopark’ta ve Van Teknokent’te %75’e varan oranlarda indirim uygulanacaktır.
- Destek Alan Girişimciler Yatırım Ağları ile bir araya getirilecektir.
BAŞVURU BELGELERİ
Girişimcinin, ön başvuru tarihi itibarıyla aşağıdaki belgeleri başvuru yapılan Uygulayıcı Kuruluşa ibraz etmesi gerekmektedir.
- Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunları için diploma veya çıkış belgesinin aslı/ noter onaylı kopyası/ e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi,
- Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ön başvuru tarih aralığında (22 Ocak 2024 – 15 Şubat 2024) alınmış öğrenci belgesinin aslı/ e-devlet üzerinden alınan güncel öğrenci belgesi,
- Ön başvuru tarih aralığında (22 Ocak 2024 – 15 Şubat 2024) imzalanan taahhütname.
- Yurt dışı öğretim programı mezuniyeti ile başvuru yapacak girişimci adaylarının, YÖK'ten alacakları denklik belgesinin aslı veya noter onaylı kopyasını; yurt dışı öğretim programı öğrenciliği ile başvuru yapacak girişimci adaylarının, e-devlet üzerinden ya da YÖK'ten alacakları okul tanıma belgesinin aslı veya noter onaylı kopyasını Uygulayıcı Kuruluşların girişimcilere ait belgeleri TÜBİTAK’a ulaştırması için belirlenen son tarihten (15 Mart 2024) önce Uygulayıcı Kuruluşa ibraz etmeleri gerekmektedir.
- Bu belgelerin sağlanmaması veya eksik olması halinde, girişimcinin Programa başvurusu kabul edilmeyecektir.
Detaylı Bilgi ve Başvuru İçin: https://www.bigganadolu.com/
Resmi Çağrı Dokümanı: https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/turkiyenin-ilk-yatirim-tabanli-girisimcilik-destek-programi-olan-bigg-yatirim-programinin-2024-1
Detaylı Bilgi ve Destek İçin;
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)
A: Kapadokya Teknopark Binası B Blok 1. Kat Merkez/Nevşehir
T: 15504 / 15514
- TÜBİTAK BİDEB 2209 A ve 2209 B Programlarının Başvuru Süreleri Uzatıldı
- TÜBİTAK ARDEB Tarafından Yürütülmekte Olan Programların Destek Üst Limitleri Artırıldı!
- ERC Ulusal Bilgi Günü Etkinliğine Davetlisiniz
- TÜBİTAK BİDEB 2232 A ve 2232 B Programları Başvuruya Açıldı
- Tarım Alanında 4 Adet TÜBİTAK 1007 Çağrısı Başvuruya Açılmıştır!
- TÜBİTAK BİDEB Burs Programları ve Etkinlik Düzenleme Destek Programları Çağrıları Açıldı!
- TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programları Başvuruya Açıldı
- Avrupa Yenilik Konseyi ve KOSGEB Çağrıları Bilgilendirme Toplantısına Davet Hk.
- TÜBİTAK BİDEB Etkinlik Destekleri Başvuruya Açıldı
- TÜBİTAK ARDEB 3005 Bilgi Gününe Davetlisiniz
- TÜBİTAK ARDEB 1001 Bilgi Günü Etkinliğine Davetlisiniz
- Güneydoğu Asya-Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı Başvuruya Açıldı
- TÜBİTAK Kutup Araştırmaları 2025 Yılı Çağrıları Açıldı
- TÜBİTAK 1001 2024 Yılı 2. Dönem Çağrıları Başvuruya Açıldı!
- TÜBİTAK ve British Council İş Birliğinde Araştırma Kapasite Geliştirme Programı Başvuruya Açıldı