...

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)

TÜSEB Ödül Programları Başvuruya Açıldı
01/03/2024

Değerli Araştırmacılar,

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından, Aziz Sancar Bilim Ödülü, Teşvik Ödülü ve Hizmet Ödülü olmak üzere toplam üç kategoride ödül başvurusu başvuruya açılmıştır.

Sağlık bilimi ve teknolojileri alanında ülkeye ve insanlığa hizmet etmek amacıyla yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına, üstün hizmette bulunmuş kişiler ve yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış kişilere; “TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü”, “TÜSEB Teşvik Ödülü” ve “TÜSEB Hizmet Ödülü” verilecektir.

Ödül Kategorisi

Açıklama

Ödül Miktarı

TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü

Yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilir.

400.000 TL

TÜSEB Hizmet Ödülü

Bilim ve teknolojinin gelişmesine üstün hizmette bulunmuş hayattaki kişilere verilir.

200.000 TL

TÜSEB Teşvik Ödülü

Yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş bilim insanlarına verilir.

100.000 TL

Tüm başvurular bireysel olarak veya bir başka bilim insanını ödüle aday göstermek suretiyle https://tbys.tuseb.gov.tr/ adresinden elektronik olarak yapılmaktadır. Ödül programlarına son başvuru tarihi 31.05.2024’tür.

TÜSEB ödül programlarına başvuru hazırlığı içerisinde olan ya da ödül programları hakkında bilgi almak isteyen araştırmacılar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile iletişime geçebilirler.

Detaylı Bilgi ve Destek İçin;

NEVÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)

Öğr. Gör. Ekrem AYDIN

ekrem@nevsehir.edu.tr

Dahili: 15514

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)

A: Kapadokya Teknopark Binası B Blok 1. Kat Merkez/Nevşehir

T: 15514 / 15504

E: tto@nevsehir.edu.tr

W: tto.nevsehir.edu.tr